סדר הדלקת נרות שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! יש לי כמה שאלות בנושא:*האם מותר לאישה רווקה להדליק נרות שבת*האם היא צריכהמחוייבת להדליק נר אחד בלבד בשל היותה רווקה,אפילו אם היא מדליקה זאת בבית הורייה*ממתי לפני כניסת השבת מותר לעשות זאת אם יודעים שלא נספיקאו אחריהאם גבר שחי לבדו(אלמן,גרש,רווק)שאין אישה בחייו יכלמצווה לעשות זאת בעצמו. תודה רבה ושבת שלום לכל עם ישראל!

תשובה

שלום וברכה

אשה רווקה הגרה בבית לבדהה מדליקה שני נרות כדרך כל יהודי, וכן בחור רווק שמתגורר בבית לבדו יעשה כנ"ל. אין להדליק אלא עד שלוש דקות לפני השקיעה. וקודם לכך מותר להדליק מזמן הקרוי פלג המנחה, והוא משתנה לפי השקיעה והזריחה, ובערך הוא נע בין שעה לפני השקיעה בחורף לשעה ומצה בקיץ.

ואם לא יכולו להדליק אלא מוקדם מכך אין לברך על הנרות. רווקה הגרה בבית הוריה אינה חייבת להדליק עם אמה מדליקה נרות שבת, והאשכנזיות רשאיות להדליק ולברך אם הם מעוניינות להדליק, והספרדיות אינם רשאיות לברך על הנרות אם אמם מדלקת נרות שבת.