הדמות אביחי בתנ"ך, הכין מוזכר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת היכן מוזכר אביחי בתנ"ך וקווים לדמותו והאם השם יתאים לשם בני שבע"ה ייוולד בחודש אדר. תודה רחלי

תשובה

שלום וברכה

השם אביחי, לא מוזכר בתנ"ך, אולם הוא שם בעל משמעות בלשון הקודש, ונגזר מצירוף המילים המופיעות בפרשת השבוע [ויגש] מדברי יוסף אל אחיו: `

אני יוסף העוד אבי-חי`, ובמשקל השם `אבישי` [בן צרויה] המוזכר בתנ"ך כמה וכמה פעמים. צירוף האותיות בשם מתאים, ואפשר למוצאו בספר תהילים (פרק קיב פסוק א) בראשי המילים: יָ`רֵא אֶ`ת יְ`דֹוָד בְּ`מִצְוֹתָיו חָ`פֵץ, מאוד. ושיהיה במזל טוב והרבה נחת.

חודש טוב וחנוכה שמח – מנשה ישראל