מה דעת התורה לגבי סיכולים ממוקדים של מחבלים, בפרט אם יתכן בהם פגיעה בבלתי מעורבים?

  • כ"ו טבת התש"פ

שאלה

שלום רב,

מה דעת התורה לגבי סיכולים ממוקדים של מחבלים ובפרט סיכולים שתתכן בהם פגיעה בבני משפחה/בלתי מעורבים?

תודה

תשובה

שלום רב,

סיכולים ממוקדים של מחבלים הם מצווה וגם חובה וכמו שאמרו חז"ל (סנהדרין דף עב עמוד א) אם בא להורגך השכם להרגו.

לגבי פגיעה בבלתי מעורבים - אם אין שום אפשרות בעולם להפריד בין המחבלים לבלתי מעורבים, וכגון שהמחבלים מסתתרים בכוונה תחילה בתוך אוכלוסייה אזרחית, מותר להרוג את המחבלים למרות שידוע שלא יהיה מנוס מהריגת בלתי מעורבים.

מקורות: יעויין בפירוש הרד"ק על דברי הימים א' (פרק כב פסוק ח) ובמהר"ל מפראג בספרו גור אריה בראשית (פרק לד פסוק יג).

בברכה,

הלל מאירס