זוגיות

הפלה קודם ארבעים יום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב! קוראים לי מרינה, יש לי חברה שצריכה עזרה דחוף, חברה שלי יוצאת עם בחור שהכירה אותו ביום כיפור האחרון ברחוב, ומן הסתם הם גם לא שומרים נגיעה, לא מזמן הבחור הציעה לה נישואין והיא הסכימה, הבחור הזה אינו ירא שמיים ואני לא מבינה איך היא יכולה ככה לסמוך על בחור שמכירה בסה"כ חודשיים, היא לא יודעת עליו כלום ואין לה ממי לשאול עליו אבל היא כל כך בטוחה במה שהיא עושה!היום היא התקשרה והודיעה לי שהיא נכנסה להריון אך לתינוק עדין אין דופק. אני יודעת שהפלות אפשר לעשות עד 40 יום,אבל היא לא רוצה. אני מנסה לשכנע אותה לעשות שאלת רב אבל היא לא רוצה אבל בסוף רק השתכנעה לכך שאני קודם אברר לה על רב שיכול לעזור לה בנידון. אנא עיזרו לי! או יותר נכון לה!!! אני לא רוצה שהיא תשאר אם חד הורית עוד כמה שנים ומסכנה! הייתי רוצה מס` טלפון של רב מוסמך באשדוד (שם היא גרה) שיוכל לעזור לה בנידון! או שאחד הרבנים שלכם ייפגש איתה ויעזור לה, מקווה שתסכים! בבקשה אל תשימו את ההודעה הזו בצד, אני מאוד דואגת לה!וכל שהזמן עובר המצב יותר מסתבך!תודה רבה מראש! וכל הכבוד על עבודת הקודש הנפלאה שלכם!

תשובה

שלום

מאוד מרנין אותי לראות חברה דואגת ומנסה לעזור בכל דרך. מכיון שהשאלה מאוד חמורה, ועל פניו ישנם הרבה פוסקים הכותבים לאסור הפלה גם לפני ארבעים יום, יש צורך ברב בעל כתפיים רחבות במיוחד שיטפל בדבר.

אני מצרף לך את הטלפון של הרב ....שליט"א ואקווה שהוא יעמוד לעזרה בכל המתבקש.

בהצלחה - מנשה ישראל