מהי משמעות נשיקת מזוזה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב: כל יום אפילו בבית אני מנשקת מזוזה יותר מ5 פעמים ,גם כשאני יוצאת מבהבית, ובכל מקום אחר שיש מזוזה .ואיני יודעת למה אני מרגישה כאליו אני חייבת לעשות זאת..מוכרחת... מה המשמעות לזהבבקשה

תשובה

שלום וברכה

טוב מאוד את נוהגת, וכך נוהגים יראי ה`. זה לשון הרמב"ם בהלכות מזוזה (יג) חייב אדם להזהר במזוזה מפני שהיא חובת הכל תמיד וכל זמן שיכנס ויצא יפגע ביחוד השם שמו של הקדוש ב"ה ויזכור אהבתו ויעור משנתו ושגיותיו בהבלי הזמן וידע שאין דבר העומד לעולם ולעולמי עולמים אלא ידיעת צור העולם ומיד הוא חוזר לדעתו והולך בדרכי מישרים אמרו חכמים הראשונים כל מי שיש לו תפילין בראשו ובזרועו וציצית בבגדו ומזוזה בפתחו מוחזק הוא שלא יחטא שהרי יש לו מזכירין רבים והן הם המלאכים שמצילין אותו מלחטוא שנאמר חונה מלאך יי` סביב ליראיו ויחלצם ולכן מבואר בספר הנהגות הצדיקים שכל פעם שיכנס ויצא ינשק המזוזה כדי שיזכור את הבורא ב"ה יוצרו ובוראו בצאתו ובבואו ועוד כתבו בספרים סגולות גדולות בעניין הנישוק של המזוזה בספר הברית מביא שכתבו הקדמונים בשעה שהאדם משכים ויוצא מפתחו ונותן ידו על המזוזה לנשקו הקב"ה מתמלא עליו רחמים ובשם ר` נחמן מברסלב כתוב שכאִישׁ הַיִּשְׂרְאֵלִי שֶׁיּוֹצֵא לַחוּץ מַנִּיחַ יָדוֹ עַל הַמְּזוּזָה עַל - יְדֵי זֶה מַמְשִׁיךְ קְדֻשַּׁת הַמְּזוּזָה גַּם בִּהְיוֹתוֹ בַּחוּץ ומגינה עליו מן החטא וכמבואר בדברי הרמב"ם.

בברכה – בנימין שמואלי