כיצד בוחרים שיורה לי את דרכי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חוזר בתשובה ורציתי לשאול איך בוחרים לאיזה רב להיצמד אני ממוצא בוכרי ורובינו נוהגים לפי פסיקותיו של כבוד הרב עובדיה יוסף שליט"א ואני משתדל ללמוד הלכה מספריו. כרגע אני לומד במוסד אקדמי ומשתתף בשיעורים של רב המקום אליהו רחמים זייני שליט"א ונוהג לשאול אותו שאלות יום-יומיות. הבעיה היא שקיימת מחלוקת ביניהם והם לא מסכימים על מספר פסיקות. מה עלי לעשות

תשובה

שלום וברכה אכן לבני קהילות ספרד ועדות המזרח להיצמד אחרי פסיקותיו של פוסק מוכר כמו מרן הראשון לציון הרב עובדיה יוסף, או מרן הרב מרדכי אליהו וכדומה, וטוב אתה עושה שאתה לומד הלכה מספרי ילקוט יוסף.

מלבד זה צריך האדם לבחור לעצמו רב `פרטי` תלמיד חכם גדול בעל שיעור קומה, שאליו יפנה בכל מיני שאלות העולות יום יום, ובמקרה שמתגלה מחלוקת בין הרב עובדיה יוסף לבין הרב שבחר לעצמו הרשות ביד האדם לעשות כרצונו, וכהרגשתו. את הרב אליהו רחמים זייני שליט"א אינני מכיר ולכן לא אוכל לדעת אם אפשר לעשות כדעתו כשהוא חולק על פסיקותיו של מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א.

בהצלחה - מנשה ישראל