חינוך ילדים

רוצה להבין את משמעות הציור

  • ט"ז חשון התש"פ

שאלה

שלום
ברוצוני לדעת מה משמעות הציור של ילד בן 14 וחצי שלומד בישיבה .שמצייר ציור על אישה בהריון על כל הדף עם ידיים בטן והרגליים קשורות , סיגרייה בפה ויש גם עגיל באף. אני לא בטוחה שזה הילד שלי צייר דבר כזה , אבל מצאתי אצלו כמה דפים עם ציורים מאותו סוג של ציור ויש תגובות עליהם על כמה חודשים לבן ועל העישון שלה?
אני ממש מוטרדת מהציורים האלו , אשמח שתיתנו לי פיענוח לציורים אלו .

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

ידוע שהרהורי אדם עולים במוחו באופן תת-הכרתי בשינה.

כמו כן יתכן שאדם מצייר את מה שמונח על הרהורי לבו.

אין לי מספיק מידע כדי לענות לך בדיוק מה יכול להיות שגרם שהילד שלך יחשוב דוקא על זה.

אך לא משנה כל כך מה שגרם לו, כמו איך שהוא מרגיש עכשיו בפועל.

---

עצה היעוצה מספרים קדושים, לעזור לאדם שסוחב משהו על לבו כגון יראה, תמיהה מסוימת, רצון להיות גבור או גדול וכו, שיוציא את מחשבתו בדיבור למי שהוא מרגיש שבאמת מעריך אותו ואוהב אותו -  לא משנה מה שהאדם הראשון חושב - ואז, על ידי עצם זה שהוציא בדיבור את מחשבתו, מתבטלת המשיכה האובססיבית לדבר.

לכן העצה היעוצה היא, שאת או בעלך תצאו פעם עם הילד למקום שקט או למסעדה כשילד מרגיש מוערך ואהוב במיוחד; ואז (אחרי האכילה) תגש לנושא, ותגיד "את זה מצאנו, שציירת תמונה של זה וזה."

איפה ראית את זה? (לשאול כל שאלה בקול שקט ונוח, וב"תמימות").האם אתה חושב על זה הרבה? למה אתה אוהב את זה/ או מפחד מזה? למה סיגריה?

ואם הוא יגיד, כמובן רק לנענע בראש ולתת לו עידוד - ובשום אופן, לא להגיב עם תגובה אישית שלכם

רק להבין אותו, ולהראות לו בעניים שלך שאת מבינה אותו. וזהו. ואז כבר הצלחתם במשימה, ונעשה מה שרציתם להגיע אליה על ידי עצם זה שביטא את מחשבתו ורגשותיו אליך.

ואז תדעו את הפיענוח. ומסתמא הציורים גם יפסיקו בעזרת השם.

בברכה,

שאל את הרב - הידברות