כיצד לחנך ילד כבר מגיל קטן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני אמא לשני ילדים יצחק בן 2 וליאת בן 4 חודשים. יצחק ילד ברוך השם ילד טוב עוזר ומטפל באחותו השאלה שלי היא מה אני אמורה לעסות כשהוא לא מקשיב שאומרים לא "אסור" כמו למשל ברגע דה הוא נוגע במשהוא שאסור לא לגעת ואני אומרת לו אסור לוא לגעת זה יעשה לך כואב והוא לוא שומע פשוט זה נראה כאילו הוא עושה עוד יותר או נוגע יותר בכונה איך אני מגיבה (אם אני נותנת לו מכה ביד הוא צוחק) תודה רבה על זמנכם

תשובה

שלום וברכה

במקום לומר לו סתם אסור ולצפות שישמע בקולך, עלייך לתפוס את ידו ולסלק מהמקום שאינך מרשה לו לנגוע, ולומר לו אסור לנגוע. דרך זו היא אפקטיבית הרבה יותר מאשר דיבורים רבים.

בהצלחה ולרוב נחת - בנימין שמואלי