התרת נדרים, כיצד?<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם נדרתי לעצמי ואף אחד לא שמע שאני לא יאכל יום למחרת ואכלתי הפרתי את הנדר כי הבנתי שזה מסוכן לא לאכול יום שלם אני חייבת תשובה דחוףף תודה על העזרה

תשובה

שלום

אם נדרת בגיל מעל 11 שנה, הנדר שלך חל, ואסור לאכול,לרוב בני אדם זה כלל לא מסוכן לצום יום אחד. מה שצריך לעשות, היא לשוב בתשובה דהיינו

א. להתחרט,

ב. להתוודות,

ג. לקבל שבעתיד זה לא יקרה יותר, ואכן ראוי מאוד להתרחק מלידור נדרים. אם היית בבית הכנסת ביום כיפור העבר, ואמרת תפילת `כל נדרי` הנאמר בתחילת ליל כיפור, הרי שהענין הרבה יותר קל, ואל תעצבי מזה.

בהצלחה - מנשה ישראל