פדיון הבן, מתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לרב קודם כל רציתי לשאול אם ישנה איזשהי משמעות לילד שנולד בשנה מעוברת בחודש אדר ב` שאלה שנייה היא האם מותר לעשות פדיון הב ןבחגים ובימי אבל יהודיים ובעיקר חשוב ליל לדעת אם מותר בפסח או ב בין המצרים אשמח לתשובה בקרוב תודה רבה שירן

תשובה

שלום

יש קבלה כי ילד הנולד בחודש אדר השני אי אפשר לכוחות הכישוף לכשף אותו, ומשה רבינו כשאמר ליהושע `בחר לנו אנשים וצא הילחם בעמלק` היתה הכונה שיבחר אנשים שנולדו באדר השני שבאלו לא יוכל עמלק לפעול בכישופים שלו. אין לעשות פדיון הבן בשבתות וחגים, אבל אפשר לעשות בימי חול המועד של פסח ושל סוכות, וכן בבין המצרים.

הפדיון עושים ביום השלשים ואחד ללידה ואם איחרו מהזמן הזה יש לפדות בהקדם האפשרי גם אם זה בבין המצרים. יש בפדיון מלבד המצוה גם סגולה לאריכות ימים של הבן הבכור, וחבל מאוד לפספס את המצוה, ומתן שכרה בעולם הזה ובעולם הבא.

בהצלחה - מנשה ישראל