שאל את הרב - כללי

מה משמעות חלום על גרעיני רימון?

  • ז' תשרי התש"פ

שאלה

שלום לרב, ראיתי בחלום הרבה גרעיני רימונים יפים (לא את הרימון שלם מבחוץ, רק את הגרעינים), וחלק מהגרעינים בפינה היו גרעינים שלעסו אותם כבר והונחו בפינה.
מה משמעות החלום? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

באופן כללי ראיית רימונים בחלום יכולה להיות סימן טוב, וכדברי הגמרא במסכת ברכות (דף נז עמוד א) הרואה רימונים בחלום, קטנים - יפרה העסק שלו כרימונים. גדולים - ירבה העסק שלו כרימונים. ואם ראה רימון חצוי - אם תלמיד חכם הוא יצפה לתורה, ואם עם הארץ הוא יצפה למצוות.

בשורות טובות,

הלל מאירס