תשלום להתפלל בימים נוראים

  • י"ח אלול התשע"ט

שאלה

שלום וברכה, תמהתי על מנהג נפוץ מאוד, שבימים נוראים (דווקא) גובים תשלום בבתי כנסיות וישיבות בכדי להיכנס להתפלל (לא מכירת כיסאות ישיבה קבועים). מתי מנהג זה התחיל והאם ראוי לנהוג כך ?
תודה רבה וכתיבה וחתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

מנהג זה יסודו בהררי קודש מימות הראושנים וזכות גדולה היא ליום הדין שנאו מוכנים לשלם עבור כסא לתפילה מלבד זאת יש להניח שזו הזדמנות חד פעמית לגבות מעט כסף כדי להחזיק את הבית כנסת. כי בימים אלו התפילה ארוכה ורבים מגיעים להתפלל וקשה לעמוד כל התפילה ולכן גובים כסף כדי שיהיה מאיפה לשלם חשמל ומים וכו'.