לימוד זוהר מאיזה גיל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מאיזה גיל אפשר להתחיל ללמוד זוהר

תשובה

שלום

לימוד זוהר תלוי יותר במצב הרוחני מאשר בגיל, לימוד קבלה שהוא הרובד הכי עליון בתורה מיועד רק לאדם שכבר השלים עצמו בלימוד תורה בחלק הגלוי שלה, וכמו כן הוא שלם בקיום המצוות המעשיות, והוא נזהר מלבוא לידי חטא, הוא הוא הראוי לגשת לשערי החכמה הנסתרת של הקבלה.

המלמד צריך להיות מקובל שכבר עמד בתנאים הנ"ל ורכש בנוסף לתורת הנגלה גם את תורת הנסתר, ומשהוא יודע אותה על בוריה ומלמד אותה לשם שמים מותר ללמוד ממנו תורת הקבלה, ועדיף שיהיה מפורסם ומקובל בעולם שזהו מהמלמדים האמיתיים של תורת הקבלה. קריאת זוהר, זה דבר אחר, ואפשר לקרוא, גם בלי לעמוד בתנאים הנ"ל, וזה מטהר את הנשמה כפי שגילו המקובלים אף שלא מבינים שום דבר.

בהצלחה - מנשה ישראל