שאל את הרב - כללי

האם יתכן שהשכינה תשרה על גויים או לא?

  • כ"ג אב התשע"ט

שאלה

לכבוד הרב שליט"א שלום וברכה

אומר ה"תורה תמימה" (על התורה), בשמות ל"ג, י"ט: "ונפלינו אני ועמך. אמר ר׳ יוחנן משום ר׳ יוסי, ביקש משה מלפני הקב"ה שלא תשרה שכינה אלא על ישראל ונתן לו, שנאמר ונפלינו אני ועמך". ע"כ.

מצד שני, כתוב ב"תנא דבי אליהו": "תנא דבי אליהו, מעיד אני עלי שמים וארץ, בין איש בין אשה, בין גוי בין ישראל, בין עבד בין שפחה, הכל לפי מעשיו, רוח הקודש שורה עליו". ע"כ.

כיצד מיישבים את הסתירה הנ"ל, ומה המסקנה בבקשה - האם תיתכן השראת שכינה על גוי או לא?

תודה רבה. בברכת להגדיל תורה ולהאדירה.

תשובה

שלום רב,

יש הבדל בין שכינה לרוח הקודש, שכינה לא יכולה לשרות על גויים, אולם גם גויים יכולים לזכות לדרגה מסוימת ברוח הקודש גם ללא השראת השכינה.

בברכה,

הלל מאירס