חלומות על קרובים שנפטרו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רציתי לדעת מה הפירוש של שני החלומות הבאים: 1.אני מחפשת את ביתי שנהרגה בתאונת דרכים לפני כ-4.5 שנים(במציאות) ולפתע אני מגיעה לביתה של סבתי שנפטרה לפני כשלושים שנה והבית נראה כמו שהיה במציאות ורק הדלת לבנה ואז אני רואה את ביתי ואת סבתי אופים משהו בתנור ואני מתחבא בכדי שבתי לא תראה אותי ותברח ונוקשת בדלת והם שואלות מי שם ואני משנה את קולי בכדי שלא יזהו אותי ואז התעוררתי מהחלום יש לציין כי שתיהן נראו יפות בחלום. חלום שני:עליתי לישון בסביבות השעה 1 ופתאום אני חולמת או יותר נכון מרגישה שאני לא במיטתי אלא במקום ענק ממש והכל לבן ובכניסה יש שער עגול שעשוי מאדמה ומרחוק יש ספסל ויש פרגוד אחרי הספסל ועל הספסל יושבים אנשים שאני לא מכירה ואני חושבת לעצמי האם אפשר ללכת כי אין רצפה הכל כמו עננים ואני מנסה ללכת ואני לא ממש הולכת אלא יותר מרחפת ואז אני רואה אדם שהכרתי שהייתי קטנה אותו אדם נפטר כבר 30 שנה והוא בא לעברי ואני שואלת אותו מה אתה עושה כאן והוא אומר זה בדיוק מה שבאתי לשאול אותך אני עונה שבאתי לראות איפה אמא שלי נמצאת ומה עם אבי(הורי כבר נפטרו)והוא אומר לי אמא שלך מאחורי הפרגוד מדברים איתה אני רוצה להיכנס מאחורי הפרגוד אך הוא לא נותן לי הוא מושיב אותי בספסל ואז אימי יוצאת עצובה ואני באה לעברה והיא אומרת לי את לא צריכה להיות כאן היא לוקחת אותי לשער ואומרת לי עכשיו תרדי ואני מבקשת לראות מה יש אחרי הפרדוד אך היא לא מוכנה ואז התעוררתי. אשמח מאוד לדעת מה המשמעות של שני חלומות אלו תודה רבה יעל עוזר.

תשובה

שלום וברכה

כנראה אימך וביתך, בגן עדן יחד, ומתפללות עליכם ומשפיעות עליכם שפע של ברכה . והחלום השני כנראה נשפטת אם להשאר למעלה או לא, ואימך הצילה אותך, וזכית להיות עימנו עוד שנים רבות וטובות.

בברכה - בנימין שמואלי