הקשר שלנו לאלוהים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היהדות, ככל הדתות שבעולם, מתארות מפגשים עם אלוהים. כמובן, כשמדברים על אלוהים אנו מתכוונים לאובייקטיות המוחלטת. אולם, הכרתו של האדם היא סובייקטיבית. א"כ כיצד ניתן להפגש עם אלוהים

תשובה

שלום

אכן זה ההבדל! כל הדתות האחרות מתארות מפגשים עם ישות, שהיו ליחידים, ללא עדות מן הצד, ולכן ניתן להתווכח על הישות שעימה נפגש אותו מייסד דת. אולם היהדות כבר מוסרת שלשת אלפים ושלש מאות שנה ברציפות, מאז המקרה ועד היום, על מפגש עם האלוקים שחוו מליונים מבני אברהם יצחק ויעקב למרגלות הר סיני כשכולם היו ערניים לחלוטין, לא חולמניים, לא הוזים, אלא בעמידה על הרגליים שמעו וראו כולם את הקול יוצא מראש הר סיני "אנוכי ה` אלוקיך", ובהמשך הדברות הקול דיבר שהוא זה שברא שמים וארץ וכל אשר בו בששת ימים. מליונים של בני אדם החווים חויה זהה באותה שעה לא טועים!!! ולפי המספר העצום זהו גם הוכחה מדעית בכל קנה מידה. יחי ההבדל הענק!!!

בהצלחה - מנשה ישראל