עב אותיות, מהם? וכיצד ניתן להשתמש בהם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהם עב אותיות וכיצד אפשר להשתמש בהם לעזרה תודה

תשובה

שלום

השם המפורש הנורא מכל השמות יש לו צירוף של שבעים ושנים שמות שכל אחת כוללת שלשה אותיות, וכל השמות יחד מצרפים את שם מידת ה`חסד`, של הקב"ה בעולמו. השמות מצורפות משלשה פסוקים בתורה בספר שמות [פרק יד פסוקים יט-כא] שבכל פסוק ישנם ע"ב אותיות. לדעתי כוונות שמות אלו הוא ענין למקובלים גדולים מהשורה הראשונה שכבר העמיקו חקר בתורת הסוד הרבה שנים, וכל הנוגע בזה ללא שיהיה ראוי לזה מסתכן בנפשו ה` ישמור.

לדעת כמה ראשונים זהו השם שאותו הזכיר הכהן הגדול ביום הכיפורים בשעת הוידוי ואז כרעו כל העם על אפיהם ארצה, לגודל יקרת השם הזה, ומכך ניתן להבין את החרדה שיש מפני שם זה. אם בכל זאת את רוצה להתחבר לשמות אלה, כדאי לך להגיד את שלשת הפסוקים כפי שהן כתובות בתורה, ואני מעתיק אותם כאן: (יט) וַיִּסַּע מַלְאַךְ הָאֱלֹהִים הַהֹלֵךְ לִפְנֵי מַחֲנֵה יִשְׂרָאֵל וַיֵּלֶךְ מֵאַחֲרֵיהֶם וַיִּסַּע עַמּוּד הֶעָנָן מִפְּנֵיהֶם וַיַּעֲמֹד מֵאַחֲרֵיהֶם: (כ) וַיָּבֹא בֵּין מַחֲנֵה מִצְרַיִם וּבֵין מַחֲנֵה יִשְׂרָאֵל וַיְהִי הֶעָנָן וְהַחֹשֶׁךְ וַיָּאֶר אֶת הַלָּיְלָה וְלֹא קָרַב זֶה אֶל זֶה כָּל הַלָּיְלָה: (כא) וַיֵּט מֹשֶׁה אֶת יָדוֹ עַל הַיָּם וַיּוֹלֶךְ יְה-וָה אֶת הַיָּם בְּרוּחַ קָדִים עַזָּה כָּל הַלַּיְלָה וַיָּשֶׂם אֶת הַיָּם לֶחָרָבָה וַיִּבָּקְעוּ הַמָּיִם: ואחר כך תגידי יהי רצון מלפני הקב"ה שבכח השמות המצורפות מהפסוקים שאמרתי ישפיע עלי מאוצר חסדו וכו` וכו` ותמשיכי לבקש מה שברצונך.

בהצלחה ובברכה - מנשה ישראל