מה לעשות עם ילד בוגר שגוזל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני אמא לשמונה ילדים שני בני בני 17 ו 18 גונבים כל הזמן כסף ממני ומבנותי בני לא במסגרת כל שהוא הם כל היום בבית מה לעשות נתתי להם דמי כיס וזה לא עזר

תשובה

שלום

ובכן, הבעיה האמיתית היא במה שאין לבנים שלך מסגרת כל שהוא, הגניבות הן רק תוצאה. לבעיה הספציפית שלך עם הגניבות אין לי פתרון אחר אלא לקיים את מאמר החכם (מוסף לחג השבועות): "אִם תִּשְׁמוֹר הוֹן מִלִּגְנוֹב: לֹא תִגְנוֹב". פשוט לשמור טוב מאוד על הכסף וכך לא ימצאו מה לגנוב, אך לא זה הפיתרון, הפיתרון היחידי הוא לחנך את הבנים והבנות בחינוך יהודי שורשי, ולהטמיע בהם את הערכים האמיתים הנצחיים.

בהצלחה - מנשה ישראל