שאל את הרב - כללי

האם כל הגלגולים של אותה נשמה יקומו בתחיית המתים?

  • כ"ב תמוז התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול האם בתחיית המתים כל הגלגולים של אותה נשמה יקומו, דהיינו על פי מה יהיה המדד האם ע"פ הגופות והיינו הגלגולים שהיו בעולם, או שמא על פי הנשמה שהיא רק אחת. תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

בספר ערבי נחל (דרוש ג' לפרשת שלח, ד"ה והנה איתא בזוהר הקדוש) כתב, שגוף אחרון לבד שהשלים חוקו הוא עומד לתחיית המתים, וגופים הראשונים נאבדו, וכל מצוות שעשו גופות הראשונים יורש זה הגוף האחרון.

אולם דעת מרן הבית יוסף בספר מגיד מישרים (פרשת מקץ) שכל הגופות יקומו לתחיה. וכן כתב בספר שפתי כהן על התורה (פרשת בהר, בפסוק והארץ לא תמכר לצמיתות).

וההסבר לזה הוא כמו שכתב בספר דברי יואל על התורה חלק ז' (עמוד פד) בשם חכמי המקובלים, שהנשמה מתחלקת לכמה ניצוצות, וכל ניצוץ ייכנס בגוף כפי מניין הגופות אשר נבנו לזאת הנשמה, וכולם יקומו לזמן התחיה. וע"ע מה שהביא בזה בספר מגדים חדשים על מסכת ברכות (בתחילת הספר מאמר תחיית המתים אות יד).

בברכה,

הלל מאירס