שאל את הרב - כללי

האם יש שדים ורוחות בארץ ישראל?

  • ט"ו תמוז התשע"ט

שאלה

האם יש שדים ורוחות בארץ ישראל? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

בעיקרון יכולים להיות שדים ורוחות בארץ ישראל כמו בחו"ל, אלא שהם כבר לא מצויים במקומות ישוב בכל העולם.

מקורות: ראה בספר כנסת יעקב (עמודים קכד-קכה) שהוכיח מכמה מקומות בש"ס ומדרשים שיש שדים גם בארץ ישראל. אלא שכבר מבואר בגמרא מסכת פסחים (דף קיב עמוד ב) שאביי גזר עליהם שלא יעברו בישוב לעולם. יעויין שם. וע"ע בספר דברי יצחק (עמוד קסה) בשם הרב יצחק כדורי זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס