האם צריך לאכול פת של שחרית עם מלח ומים?

  • ח' תמוז התשע"ט

שאלה

הגמרא בבבא מציעא (דף קז עמוד ב) מספרת שיש שמונים ושלשה חלאים שפת במלח וקיתון של מים מבטלים אותם. האם כשאוכלים פת של שחרית צריך גם לאכול מלח ולשתות מים? כי זה בעצם מה שכתוב בגמרא. אשמח לתשובה, תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן טוב לאכול פת שחרית עם מלח ומים, וכמו שכתב השלחן ערוך (סימן קנה סעיף ב) טוב שירגיל עצמו בפת שחרית. והמשנה ברורה (ס"ק יא) הביא דברי הגמרא שהזכרת, שמונים ושלושה מיני חלאים תלויים במרה, וכולם פת במלח וקיתון של מים שחרית מבטלתן. ומצווה להנהיג עצמו במידה טובה והנהגה טובה לשמור בריאותו כדי שיהיה בריא וחזק לעבודת הבורא יתעלה.

בברכה,

הלל מאירס