מעשה שאני מעוניינת לתקן

  • ח' תמוז התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
כשהייתי ילדה הייתי גוזלת מאנשים ולוקחת דברים בלי כל רשות.
היום אני מבינה בדיעבד את המעשה הנורא שעשיתי ואני מעוניינת לתקן.
אני לא יודעת מה לקחת ממי וכמה ( מאיזה אנשים לקחתי , מה הפריט שלקחתי וכמה לקחתי מהם)
מה עלי לעשות כדי לתקן את המעשה לחלוטין?
אני רוצה להתנקות מהמעשה הזה.
תודה

תשובה

שלום וברכה

אם את לא יודעת ממי גזלת יש לתת את הכסף הגזול המשוער לצרכי רבים כבית כנסת וכדו'.

 אם היית עדיין לפני בת מצוה את פטורה מעיקר הדין ורק לצאת ידי שמים יש לתת את הסכום לצרכי צדקה.