האם להמשיך קשר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! הייתי בקשר עם מישהו לפני שנה וחצי זה החזיק חצי שנה 8 חודשים משהו כזה אח"כ נפרדנו כי לא התאים לו איך שהייתי מיתלבשת אחרי זה חזרנו לקשר ואחרי חודשיים שוב נפרדנו ועד לפני ראש השנה שחזרנו שוב וסתם ככה מאוד התחזקתי לאחרונה בין לבוש ובין עוד דברים,מה שכן שהרבה אנשים אמרו לי שזה קשר שלא ילך כי הוא מבית חרדי ואני חוזרת בתושבה ותמיד ביקשתי מהקב"ה שיתן לי סימן אם זה הוא הזיווג שלי אז חשבתי שביגלל מה שהסבירו לי על זה שהוא חרדי מבית ואני רק חוזרת בתשובה אמרתי אולי זה באמת סימן משמים אבל מצד שני 3 פעמים נפרדנו וחזרנו ואני ממש מבולבלת...לפני שבוע וחצי ניפרדנו שוב בגלל הסיבה הזאת והאמת שאני לא כ"כ שלמה אם זה אנחנו אוהבים אחד את השני...מה הרב אומר לגבי הקשרלהמשיך או פשוט להבין שזה לא ילך תודה רבה על כל התשובות שאתם עונים

תשובה

שלום וברכה

אין כל פגם בכך שאת חוזרת בתשובה, ויכולה את להנשא לירא שמים מנעוריו, אם דרכיכם תואמים. אך יתכן והוא או הוריו אינם מעונינים בכך, ואת צריכה לשאול את זה באופן ברור, כי אם הוא אינו רוצה בכך, חבל על זמנך, ועל טירחתך.

וה` יעזור לך, עם זיווג אחר, אשר לא יפריע לו ענין זה שחזרת בתשובה. אך אם הוא יאמר לך, שאין לו בעיה עם זה, שאת חוזרת בתשובה, יכולה את לנסות שוב איתו. אך בכל מקרה אל לך להיגרר עימו לאורך זמן, אם זה לא הולך, עזבי אותו ונגמר הסיפור. וה` לא ימנע ממך טוב, וימציא לך את זיווגך ההגון, בברכה - בנימין שמואלי