האם מותר לזרוק לפח מאכלים לא בריאים?

  • ד' תמוז התשע"ט

שאלה

שלום רב,
א. אם יש בבית מאכלים שמזיקים לגוף כגון בורקס וכו' (שקיבלנו), ואני לא רוצה שיאכלו אותם, האם מותר לי לזרוק לפח גם אם הוא ראוי לאכילה?
ב. אם יש אוכל שראוי לאכילה, כלומר אינו מקולקל בכלל, אבל אני יודעת בוודאות שלא יאכל, כגון שאריות מארוחה (לא מצלחת אישית אלא מכלי מרכזי) - האם מותר לזרוק או שצריך לחכות שיתקלקל ואז לזרוק?
תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

בשני המקרים ראוי לקשור את המאכלים בשקית, ואז אפשר לזרוק לפח.

מקורות: בספר עץ השדה (סימן יט סעיף ב) כתב, שאין ראוי לזרוק לאשפה שיירי מזון הראויים לאכילה, כמות שהן, אלא יעטפם קודם בנייר או בשקית. ובהערה שם הביא שכן שמע מהגרי"ש אלישיב זצ"ל, דזריקה לאשפה נחשבת איבוד בידיים, ולכן אין ראוי לזרוק לאשפה כמות שהן שיירי מזון חשובים שעדיין ראויים לאכילה, אלא עדיף לעוטפם בפני עצמם וכך להשליכם.

בברכה,

הלל מאירס