ילד שעושה בעיות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני אם ל-3 ילדים בני 9, 6, ו- 3. הבן דורש מאיתנו המן צומת לב בכיוון השלילי וזה אומר לא ללמוד כמו שצריך, בכיות על כל דבר קטן שמבקשים ממנו והוא לא רוצה לעשות, הבעיה הקשה יותר שהוא בשלושה שבועות האחרונים עושה צועה במכנסים והוא טוען שהוא לא מרגיש. לקחנו אותו לרופא. הרופא הביא לו תרופה לשתות על מנת לנקות את הקיבה מהצועה שהצטברה לו בבטןוזאת כנראה מעצלות לגשת לשירותים כיוון שלא רוצה לפספס תוכנית טלויזיה או משחק אז הוא מתאפק. אבל גם שהוא עושה במכנסים הוא לא הולך לנקות את עצמו ואומר שהוא לא מרגיש שיש לו במכנסים. אנחנו כועסים עליו מאוד ומדברים איתו בצורה לא נאותה מרוב תסכול. הבת בת ה-6 נדבקת מההתנהגות שלו וגם היא מנסה אותנו בקטע של לא להקשיב, לעשות בעיות בקטע של הלימודם לא רוצה להכין שעורי בית. בכיתה עושה הכל לאט ושהיא רוצה היא ילדה זריזה, ואילו הקטנה מרגישה אמא קטנה שאנו כועסים על הילדים הגדולים היא כועסת עליהם גם.

תשובה

שלום וברכה

אמליץ להתקשר למרכז `הגה` 0773203050 או035780893 אשר עושים סדנאות מיוחדות המצליחות לתקן ענינים אלו.

בהצלחה בנימין שמואלי