מה הקשר בין יסוד המים לתאוות נשים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה הקשר בין יסוד המים ותאוות נשים

תשובה

ספר תפארת שלמה על התורה - פרשת בראשית ויאמר אלהים יקוו המים מתחת השמים אל מקום אחד ותראה היבשה. כתוב בספר שערי הקדושה לרבינו חיים ויטאל זצוק"ל. דע שכל המדות הרעות נצמחות מארבע יסודות אש רוח מים עפר וכו` ויסוד המים ממנו נצמח התאוות והתענוגים כי כן המים מצמיחים כל מיני תענוג. ותולדותיה שניים. החמדה לממון חבירו וכל אשר לו להתענג בהם. והקנאה. כי יקנא בחבירו להתענג כמוהו עכ"ל.

וידוע כי המים הם החסדים כמו שכתוב איש אשר יקח אחותו חסד הוא כמבואר בספרי תלמידי הבעש"ט ז"ל שמדת החסד שרשו אהבה לאהבה לקב"ה ולדבקה בו. ובני אדם משתמשין במדת האהבה לאהוב תאוות העוה"ז. ולזה אמר הכתוב יקוו המים לשון תקוה קוה אל ה`. שכל החמדות והתענוגים לא יתאוו בני אדם רק לשמיים אל מקום אח"ד ברוך המקום ברוך הוא. אחד, לאחדות הבורא ב"ה. ותראה היבשה, ביאת הגאולה כמבואר בזוהר חדש עד יבש"ת המים אותיות תשב"י היינו הגאולה במהרה בימינו: