בחירת מערכת חינוך לילדים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לנו ב"ה שלושה בנים הגדול בן 8 והאמצעי בן 5. עד לפני כשנה וחצי התגוררנו ב ארה"ב והילדים התחנכו במוסדות חב"ד לשביעות רצוננו. עם המעבר לארץ המשכנו את לימודיהם בחב"ד אך משהו בלב אומר לנו שעלינו לשנות וכאן ההתלבטות, בננו הגדול מאד אוהב טבע,גיאוגרפי-ה,מתמטיקה ובעל מוח חריף ביותר עם חשיבה מהירה מאד שאלתנו היא האם לרשום אותו לממלכתי-דתי או לת"ת חרדי.גם אני וגם אשתי באים מבתים מסורתיים אך אנו שומרים שבת ומשתדלים לקיים כמה שיותר מצוות אך נקרעים בין הסביבה החילונית לרצוננו להעניק לילדים חינוך חרדי או דתי שיוביל למקצוע טוב דרך אגב יש לנו טלויזי-ה בבית

תשובה

שלום וברכה

אמצליץ לשלחו לחינוך העצמאי או מעיין החינוך התורני, אשר שם יקבל גם חינוך טוב ויהודי וגם יוכל ללמוד היטיב מקצועות חול. והמשיכו להתחזק בדרך ה`, ושימרו את הטלויזיה לעצמכם כי זה ממש לא בריא לנפש הילד, ובהמשך זה יביא לו לחוסר ריכוז, והחלשת מקוריותו, חבל להפסיד ילד כשרוני זה. עלו והצליחו ותרוו רוב נחת מכל ילדיכם בנימין שמואלי נ.ב. אם הינכם רוצים עזרה והכוונה לבית ספר ספציפי שילחו לי מס` טלפון ואשמח לעזור