האם יש טעם בכיסוי ראש חלקי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, התחתנתי לפני כחודש. אני חובשת כובע ומשאירה את השיער בחוץ. לא פזור, עם גומיה (קוקו). קשה ל לכסות את כל שיערי. שאלה לי: האם יש בזה טעם האם זה כמו ללכת ללא כיסוי כלל בתודה מראש.

תשובה

שלום

אף שראוי להחמיר ולכסות את כל השערות, מכל מרום גם מי שמכסה את הראש בכובע וסופי השערות גלויים ומקובצים, יש לה על מי לסמוך, וכן דעת אחד מגדולי האחרונים המהר"ם אלשקר, ומרן רבי עובדיה יוסף מורה ובא שאין להזניח את אלו שנוהגים כך, כיון שיש להם על מי לסמוך אלו שמגלים את השערות שמחוץ לצמה.

בהצלחה - מנשה ישראל