האם צריך לכבד אב חורג?

  • י"ג סיון התשע"ט

שאלה

שלום,
האם אני צריכה לכבד אבא חורג?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

צריך לכבד אב חורג. אולם אין בו דיני מורא, ולכן מותר לדוגמא לשבת במקומו.

מקורות: כתב השלחן ערוך יורה דעה (סימן רמ סעיף כא) וחייב לכבד בעל אמו, כל זמן שאמו קיימת. אבל לאחר מיתה אינו חייב בכבודם. ומכל מקום דבר הגון לכבדם אף לאחר מיתה.

אולם זהו דווקא לעניין כבוד, אבל דיני מורא לא שייכים בו וכמו שהעלה בשו"ת בצל החכמה חלק ג' (סימן צה).

בברכה,

הלל מאירס