האם מותר להתפלל בלבוש לא צנוע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! האם מותר לאיזה לקרוא תהילים לברך או להתפלל כשלבושה בבגדים לא צנועים, האם התפילות מתקבלות הרי זה רק חומר אז מה זה משנה לאלוקים מה אנכנו לובשים כשמתפללים. אם אנחנו בבית ואיש לא רואה אותנו

תשובה

שלום

מותר לאשה להגיד תהילים כשחלק מבשרה [שהדרך הוא לכסות] מגולה. אולם, לתפילה צריך ללבוש בגד צנוע המכסה את כל הגוף, מאחר ועיקר התפילה הוא המחשבה שנעמדים להתפלל נגד מלכי המלכים הקב"ה, וצריך לעמוד בתפילה מתוך כובד ראש ורצינות, וכשאדם לא לבוש כראוי הוא מסמל את ההיפך מרצינות, ומצב כזה מונע את האדם מיסוד ועיקר התפילה, אכן כשאי אפשר אחרת די לכסות את מקום הערוה ואת הלב. כך כותב הרמב"ם:

תיקון הגוף כיצד כשהוא עומד בתפלה צריך לכוין את רגליו זו בצד זו ונותן עיניו למטה כאילו הוא מביט לארץ ויהיה לבו פנוי למעלה כאילו הוא עומד בשמים ומניח ידיו על לבו כפותין הימנית על השמאלית ועומד כעבד לפני רבו באימה ביראה ופחד ולא יניח ידיו על חלציו: תקון המלבושים כיצד מתקן מלבושיו תחלה ומציין עצמו ומהדר שנאמר השתחוו לה` בהדרת קדש ולא יעמוד בתפלה באפונדתו ולא בראש מגולה ולא ברגלים מגולות...

בהצלחה - מנשה ישראל