שימוש במים חמים מדוד שמש בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ותודה לצוות הידברות! השאלה שלי היא האם מותר להישתמש במים חמים מן הברז בשבת אומרים שאסור להיתקלח בשבת מכייון בזמן שפותחים את המים החמים נוצר תהליך שהדוד שמש מחמם את המים או הדוד חשמל וכך נוצר בישול בחימום המים וזה אסור. האם מותר לרחוץ פנים במים חמים או שמותר להישתמש רק במים קרים תודה!

תשובה

שלום וברכה

הנה מרן הגר"ע יוסף מתיר להשתמש בדוד שמש בשבת, ויש מחמירין בזה, והרוצה להקל כדעת מרן יכול להקל, ומותר לשטוף את הפנים במים אלו, אך אסור לרחוץ את כל הגוף בחמין בכל אופן, ללא קשר לענין הדוד, וכן יש להחמיר גם שלא לפתוח את שני הברזים הקר והחם יחד, אף שגם בזה יש להקל מעיקר הדין. ןלציין שהכל מתייחס לדוד שמש, אך בוילר חשמלי, אסור לשימוש בכל דרך שהיא.

בברכה-בנימין שמואלי