נשים יכולות לקדש על היין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

זכור את יום השבת לקדשו - זה קידוש האם זה מצוות עשה שהזמן גרמא האם נשים חייבות האם לנשים מותר לברך ולעשות קידוש לבד לעצמן

תשובה

שלום וברכה

מצות זכור היא לעשות קידוש, ואף שהיא מצות עשה שהזמן גרמא, חייבת בהם האשה, מאחר שאמרו חז"ל כל שישנו בשמור דהיינו איסור מלאכה, ישנו בזכור-מצות קידוש. ונשים אסורות במלאכה בשבת ולכן חיבות בקידוש.

ויכולים הם לעשות קידוש בעצמם ללא כל חשש.

בכבוד רב בנימין שמואלי