שאל את הרב - כללי

מנין לחז"ל שדבש האמור בשבעת המינים הכוונה לתמר?

  • ח' סיון התשע"ט

שאלה

מה הסיבה שבשבעת המינים זוהה דבש כתמר? האם יש מי שזיהה אותו כחרוב, שגם גדל באותו אזור של גפן תאנה רימון וזית, וגם מכינים מהפירות שלו מאכל שהשם שלו עד היום משמר את השם דבש. תודה!

תשובה

שלום רב,

שאלה נכונה. כפי הנראה חז"ל קבעו כן כיוון שדבש תמרים משובח יותר משאר סוגי הדבש שמפיקים מפירות שונים

מקורות: יעויין מה שכתב בזה בשו"ת חתם סופר (חלק אורח חיים סימן קצז).

בברכה,

הלל מאירס