סתירות בענין זמן הבריאה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפי ממצאים ארכיאולוגיים, תרבות שומר שהתפתחה באזור מסופוטמיה (עירק של היום) הייתה תרבות מפותחת מאוד של עם אשר אינו שמי. לפי הממצאים ראשיתה של התרבות היה כ-4000 שנה לפנה"ס. נראה כי לוח הזמנים הזה סותר את זמן העולם לפי התורה- אם אדם הראשון נברא לפני כ- 5700 שנה (בערך 3700 שנה לפנה"ס) אז איך יתכן כי הייתה תרבות שלמה ומפותחת כבר לפני כן (לפי הממצאים). הרי השכל הישר אומר שהיה צריך לקחת לפחות 500 שנה אחרי המבול או יותר עד שיהיו בעולם מספיק אנשים. אודה לכם על תשובה, הייתי רוצה לפתור בפני עצמי את הסתירות והספיקות. גמר חתימה טובה

תשובה

שלום

בלא קשר לנידון, אף פעם לא כדאי לתת אישור אוטמטי לכל ממצא ארכיאולוגי, כפי שהוא, רוב הממצאים שלהם משתנים מזמן לזמן על ידי ממצאים אחרונים המבטלים את הראשונים, כידוע ומפורסם. נח ושלש בניו ששרדו את המבול באו מעולם מתורבת לחלוטין ותוך זמן קצר יחסית מלא העולם מהעמים הרבים שיצאו מהם, היה בכך ברכה מיוחדת מהקב"ה אחר המבול, שיפרו וירבו מאוד מאוד שלא כדרך הטבע.

לפי התנ"ך - יצירתו של הקב"ה, החלה האנושות את פסיעותיה לאחר המבול לפני 4112 שנים, אם ישנו ממצא ארכיאולוגי מלפני כן, יש לומר אחת מהשניים, או שהממצא הזה השתמר במעטפת כדור הארץ ושרד את המבול, או שזה הוכחה לשיטה שהמבול לא היה בכל כדור הארץ, וכפי שישנן דעות לגבי הארצות הרחוקות, ובספר אהבת יונתן דן לגבי אמריקה שלפי הנראה לכאורה לא היה שם מבול, [אולם דבר זה לא מתקבל לגבי איזור עיראק שהיה מרכז הישוב בזמנו של נח ואכן לשם בלל הקב"ה את כל מתי המבול. אופן שלישי הוא להטיל ספק ב`ממצא` ולארחו בכאלפיים שנה, כדרכם של ממציאי הממצאים שאינם רואים שום בעיה בהוספת והורדת אלפי - מיליוני שנה על כל מיני דברים ללא ניד עפעף. בהצלחה - מנשה ישראל