חזרה בתשובה - איך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וגמר חתימה טובה הייתי מעוניינת לקבל הדרכה מה צריך לעשות כדי לחזור בתשובה במיוחד בתפילה בבוקר ושאר הדברים תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ברוכה הבאה לחסות בצל ה`, אשרייך שזוכה את לשוב בתשובה שלימה קודם יום הכיפורים ובבואך ליום הקדוש הזה ללא עוון בודאי תזכי לשנה טובה ומבורכת. הנה ברגע שהחלטת לשמור תורה ומצוות, ומתחרטת את על שלא קיימת את מצוות התורה עד היום זוהי התשובה. ומכאן ואילך עלייך ללמוד את תורת ה`, ולקיים את כל אשר תלמדי, ואי אפשר ללמוד הכל ביום אחד, והעיקר לקיים את מה שלמדת, ולהוסיף ללמוד עוד ועוד, זוהי החזרה בתשובה על רגל אחת, הספר המומלץ להתחיל בו הוא קיצור שולחן ערוך שבו מתבהרים עיקרי ההלכות בצורה ברורה, וכדאי ללמוד זאת בחברותא עם מי שכבר יודעת קצת ואז הענין קל ביותר. אם רוצה את בחבירה ללימוד שילחי לנו על כך במייל עם מס` טלפון ונחזור אלייך בהקדם.

ענין התפילה: יש לאדם בקומו בבוקר ליטול ידיו ג` פעמים, ולאחר מכו יכול הוא להתפלל. ראשית תאמרי בסידור את ברכות השחר, כמופיע בסידור, ולאחר מכן אם אין לך די זמו תדלגי לשמונה עשרה, ותתפללי את שמו"ע ודי בכך אם יש לך יותר זמן כדאי להתחיל לומר את פסוקי דזמרה כמופיע בדפי הסידור קודם שמו"ע אם יש לך שאלה את מוזמנת בכל עת לפנות אילינו, אנחנו כאן בשבילך ולא הביישן לומד, ואל תהססי להטריד אותנו על כל שאלה קטנה כגדולה. בכבוד רב והצלחה רבה בדרכך החדשה בנימין שמואלי