חלום על ספר תורה שנפל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרבנים שלום רב! יש לי גיס שומר מסורת שסיפר לי השבוע שחלם חלום בו הוא נמצא בבית הכנסת מתפלל ומחזיק ספר תורה בזמן התפילה הוא חלם שהספר תורה נפל מידיו הייתי מעוניין לדעת מה משמעות החלום ומה הוא צריך לעשות אודה לכם על תשובתכם ושתיהיה שנה טובה לכול עם ישראל ונזכה לראות משיח במהרה בימנו אמן.

תשובה

אין חובה להתענות על חלום מסוג זה בזמן הזה, אולם כדאי מאוד ללכת לבית הכנסת בשעת תפילת שחרית, [אפשר ביום חמישי הבא, ביום ראשון של חג הסוכות] ובשעה שהכהנים עולים לברך ברכת כהנים יאמר החולם את התפילה הזאת: ריבונו שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא.

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה` אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵנִי`

אמן. בהצלחה מנשה ישראל