מה לענות למי שטוען שאין אלוקים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב, מה עונים מול אנשים שטוענים ,לנוכח חזרתי בתשובה, שאין הוכחה ממשית לקיומו של הקב"ה אני לא רוצה לשתוק ולא מסכים עם אלו שאומרים לי פשוט לא להתווכח, אם פלוני מביא לי טיעונים כאלו אני רוצה להיות בטוח בעצמי, מאז שפלוני אמר לי את הטענות שאין הוכחה ממשית, שהכל מנהגים ישנים ופרימיטיבים הדבר מציק לי ולא נותן לי מנוחה, כששאלתי אותו מה מותר האדם מן הבהמה הוא אמר שכנראה אין. זה ממש פגע בי ומחשבות על כך שאין הבדל ביני ובין זבוב או נמלה,שאין עולם הבא חס וחלילה- עירערו את הבטחון שלי. אני מרגיש כאילו אני חייב להוכיח אותו אחרת, כי אם לא- מבחינתי הוא צודק כי כמו שנאמר "שתיקה כהודיה" מה לעשות ואיך להתחזק באמונה שלי בבורא עולם

תשובה

שלום וברכה

הנה מציאות הבורא מוכחת ממציאות העולם, אשר מורכבתו גדולה, ואין ספק שזה לא נעשה מעצמו, הרי גם חבירך לא יאמרו למשל, שעט כלשהו, נעשה מעצמו, דבר שאיננו מורכב כ"כ. וכ"ש העולם כולו עם כל הגלקסיות שמסביבו, מה רבו מעשיך ה`.

אך כדי לחזק את אמונתך, שלא יוכלו להזיזך ממקומך בקלות, מומלץ מאוד ללכת לסמינר קצר, המלמד דברים אלו, בצורה ברורה ןיסודית, עד שיעשה הדבר אצלך ברור ומוחלט, וכיתד שלא תימוט. באם תרצה עזרה בהכוונה לסמינר, שלח לי במייל מס` טל` ונעזור לך ככל האפשר. בכבוד רב בנימין שמואלי