"הוצאת בניו לתלמוד תורה"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! כתוב שמזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה עד ראש השנה חוץ משבת, ימים טובים והוצאת בניו לתלמוד תורה... אז רציתי לשאול אם יכול להיות שהכוונה במילה בניו גם בניו של הקב"ה (אפילו שהם לא הבנים שלו אישית) כלומר שאם הוא מזכה מישהו בתלמוד תורה זה גם נחשב לו הוצאת בניו לתלמוד תורה? תודה על האפשרות לשאול ועל הזכויות שאתם מזכים אותי בהרצאות שלכם!!!

תשובה

שלום

ובכן, כך כתב אחד מגדולי הראשונים `הריטב"א` (ביצה טז עמוד א), שלא רק הוצאת בניו לתלמוד תורה, אלא גם שאר פעולות של מצוה בכלל הזה, ובוודאי נכלל בזה גם הוצאות לצורך לימוד תורה לעם ישראל, ולא נקטו חז"ל את הדוגמא של הוצאות בניו, אלא לפי שזה דבר רגיל ומצוי לרוב בני האדם.

בהצלחה - מנשה ישראל