האם מותר לשנות מנהג טוב באופן חד פעמי ללא התרת נדרים?

  • ז' סיון התשע"ט

שאלה

שלום,
שמעתי באחת התוכניות שאישה שאלה רב, היא אמרה שהיא רגילה לצום בזמן מסוים נדמה לי בראש חודש או ערב ראש חודש, ושאלה אם היא יכולה לא לצום באחת הפעמים ואם אין בזה ביטול נדר, ואם הבנתי נכון מהרב אין ביטול נדר כי היא לא מתכוונת להפסיק לתמיד.
השאלה שלי, אם הבנתי נכון שאפשר לשנות ובתנאי שממשיכים אחר כך?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אכן במקום צורך כמו חולשה, מותר לאישה לשנות ממנהגה לצום בערב ראש חודש וכיוצא בזה, ללא התרת נדרים, כל שבדעתה אחר כך לשוב למנהגה.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק י' (חלק יורה דעה סימן כ).

בברכה,

הלל מאירס