האם מותר לקחת מזוזה יקרה כשעוברים דירה?

  • כ"ח אייר התשע"ט

שאלה

שלום,

אנו עוזבים דירה שכורה שהיתה נטולת מזוזות. השקענו בדירה קלפי מזוזה יקרים. כעת אנו עוברים לדירה משלנו ורצינו לשאול, האם אנו יכולים להחליף בין קלפי המזוזות של שתי הדירות? כלומר, ברצוננו לקחת את קלפי המזוזות מהדירה השכורה ולהעבירם לדירתנו, ואת קלפי הדירה שקנינו להעביר לדירה השכורה אותה אנו עוזבים.
האם הדבר אפשרי?

בתודה מראש, שאול.

תשובה

שלום רב,

אתם יכולים לקחת את המזוזות היקרות מכיוון שאתם קובעים במקומם מזוזות אחרת. ומכל מקום כדי לצאת מכל חשש כדאי ליטול את המזוזות היקרות למטרת בדיקה, ומיד לאחר מכן תשימו במקומם את המזוזות החדשות.

מקורות: על פי המבואר בדברי הגה"ק מבוטשאטש זצ"ל בספרו דעת קדושים (סימן רצא). וכן פסקו בשו"ת מנחת יצחק חלק ה' (סימן קי אות ב) ובשו"ת יביע אומר חלק ג' (חלק יורה דעה סימן יח) ובספרו הליכות עולם חלק ז' (עמוד קפו). ועיין בשו"ת שבט הלוי חלק ב' (סוף סימן קנט) וכן בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק ב' (פרק סד סעיף יב) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שהתירו בפשיטות ללא כל צורך למסור את המזוזות לבדיקה.

בברכה,

הלל מאירס