מה היחס לשיטת חב"ד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום מידי פעם אני שומע מכל מיני אנשים שטוענים שחב"ד הם עובדי עבודה זרה (בגלל שהם מתפללים לרבי שלהם שנפטר וגם מחשיבים אותו כחי ומשיח וכד`) אך הם לא מנודים כמו הקראים\רפורמים מישראל. אין לי ידיעות עליהם, על כן אין לי דעות. אשמח מאד אם תתייחס לחב"ד בפרט ולחסידות בכלל בעניין הזה. תודה

תשובה

שלום וברכה!

אנסה להתייחס לענין בזהירות הנדרשת.

א.למיטב ידיעתי הם אינם מתפללים לרבם שהוא יושיעם כאלקות נפרדת ח"ו, אלא כדרך שהתפללו בכל הדורות על קברות הצדיקים שילכו להעתיר לפני כסא הכבוד בעבור החיים, ואין בכך כל פסול, כמבואר בדברי הפוסקים.

ב. בענין טענת חלק קטן מחסידי חב"ד שרבם חי, והוא המשיח, על אף כי דעת גדולי ישראל אינה נוחה מדבר זה, ויש בזה קרוב לשיגעון לומר על מת שהוא חי ושהוא עדיין המשיח, אין לומר שהם עוע"ז ח"ו. ואף שאין דעתינו מסכימה לדברים אלו עדיין זה אינו הופך את דרכם לדרך אסורה, כל עוד ואינם עוברים על מצוות התורה, ואינם סוטים מיסודות האמונה, ודי בזה.

בכ"ר בנימין שמואלי