קברי צדיקים לכהנים ולוויים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש טוענים שכהן רשאי להכנס לקבריי צדיקים משום שקבר של צדיק אינו טמא או ספקות לגביי אם הוא בכלל קבור שם ומי אני שיאמר שהוא צדיק. *האם זה נכון?והאם זה נוגע לגביי לווים?תודה!

תשובה

שלום וברכה!

מבואר בפוסקים שאין לכהן להטמא לקברי צדיקים וכן נוהגים, וכמבואר בשות יחוהדעת(ח"ד סי` נח עיי"ש). אך שונה הדבר לגבי קברו של הרשב"י שיש שסוברים שהמקום נבנה בדרך מסויימת שהטומאה אינה עולה לאהל הרשב"י.

ולכן יש שנוהגים להכנס ללאהל, וכל אחד ינהג כמקובל מאבותיו. כנ"ל י"א שמותר לכהן להכנס לקברה של רחל אמינו מהטעם הנ"ל וגם בזה יעשה כמנהג אבותיו. אך בכל שאר קברי הצדיקים אין להקל כלל. בכ"ר בנימין שמואלי