באיזו תדירות מותר ללכת לבית העלמין ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אבי נפטר לפני 3 שנים . ושמעתי שאסור ללכת לבקר לעיתים קרובות רק באזכרה האם הדבר נכון ומתי באמת מותר ללכת ? ומה זה באמת עושה מאם מדליקים נר נשמה תודה

תשובה

שלום

מתחם בית העלמין, אינו מקום לביקורים, יש רוח טומאה השורה על מקום זה, וגם רוחות של מתים שלא זכו עדיין להגיע אל המנוחה, עלולים להימצא שם, וגם משום שבבית קברות קבורים שם גם אנשים רשעים שזה סכנה ללכת לקבריהם [חיי אדם כלל קלה]. מאידך, עניין גדול ללכת לקברי צדיקים, להתפלל שם להקב"ה שבזכות הצדיקים ישפיע לחיים כל ההשפעות והרפואות.

על קברי ההורים נוהגים ללכת ביום השנה, וכן בימים הנוראים לקראת ראש השנה ויום הכיפורים, אבל לא להרבות יותר מזה, מלבד במקרים מיוחדים, כמו עת צרה או עת שמחה וכדומה.

בהצלחה - מנשה ישראל