תליית קלף למנצח בנגינות על קיר הבית

  • י"ז אייר התשע"ט

שאלה

ערב טוב כבוד הרב,
ברצוני לשאול האם מותר לתלות קלף "למנצח בנגינות" בצורת המנורה ממוסגר שנכתב ע"י כותב סת"ם על כותלי הבית. לפי הבנתי קיים חשש לביזיון, אם וכאשר עוברים לידו ילדים קטנים לא בצניעות. על הקלף כתוב גם את שם השם. תודה ואשריך על תשובתך ועזרתך לכלל הציבור.
בברכה,
טל

תשובה

שלום רב,

מותר לתלות קלף שכתוב עליו "למנצח בנגינות" על קיר הבית. אמנם אם עוברים שם ילדים ערומים לגמרי, או מחליפים שם חיתולים, נכון להימנע, כי סוף סוף יש בזה ביזיון הן מצד ערוות הקטן והן מצד צואת הקטן שמתגלים בפני הפסוקים.

מקורות: יעויין באורך וברוחב בשו"ת מחזה אליהו חלק א' (סימנים ה-ו). וע"ע בשו"ת משנה הלכות חלק ו' (סימן כד) ובשו"ת אבני ישפה חלק א' סימן יא ענף ד') ובשו"ת תפלה למשה חלק יורה דעה חלק ג' (סימן ל) ובספר חזון עובדיה סוכות (עמוד קלב, ד"ה ודע) ובספר לקט שאלות המצויות חלק ה' (עמודים מא-מב).

בברכה,

הלל מאירס