תקלות עם התפילין

  • ט"ז אייר התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, קרה לי כמה פעמים בשנים האחרונות, תקלות עם התפילין,בחלק מהפעמים הסופר סתם אמר שהיה חשש פסול באחד מהם, אם איני טועה בכל הפעמים לא היתה רשלנות רצינית מצידי , למשל פעם שכחתי תפילין באוטו חם, ופעם הסופר אמר שהכניסו את הפרשיות בצורה קצת בעיתית, וזה גרם לבעיה. האם אפשר לומר שיש בכך רמז משמיים שהתפילין אולי באמת פסולות ,?(בשל בעיות שאי אפשר לנו לבדוק, כגון שהסופר היה לא אדם כשר וכדו..

תשובה

שלום וברכה

לא חושב שיש לחשוש כך אולם יש לך לקבל על עצמך לשמור מאוד על קדושת התפילין וכן להקפיד לא לדבר דברים בטלים כאשר התפילין מונחים עליך.