האם מותר לכבס ציצית ביחד עם שאר הבגדים?

  • ט"ו אייר התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

האם לציציות ישנה קדושה וצריך להפרידן מסל הכביסה? שהרי בסל הכביסה הבגדים מעורבבים, ויכול להיות בהחלט שיהיו מעל הציצית גרביים או תחתונים.
וכן כאשר מקפלים את הבגדים הנקיים, מותר להניח בגד אחר מעל הציצית?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

1. המנהג להקל לכבס ציצית עם שאר בגדים (גנזי הקודש פרק יז סעיף ח ובהערה שם בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל). אך אין לכבסו עם בגדי קטנים מטונפים (שו"ת אז נדברו חלק ח' סימן נ אות ב).

2. מותר להניח כל סוגי הבגדים מעל ציצית.

בברכה,

הלל מאירס