האם החילונים של היום נקראים תינוקות שנשבו?

  • י"א אייר התשע"ט

שאלה

האם החילונים של היום נקראים תינוקות שנשבו? מודה לכם מראש

תשובה

שלום רב,

נחלקו בזה גדולי הדור האחרון -

דעת הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל, שכיום קשה לומר שיש לחילונים גדר תינוקות שנשבו, משום שאדם המתגורר בארץ ישראל רואה את שומרי השבת ואת המלחמות, ולכן אולי אינו בגדר תינוק שנשבה (כן הביא בשמו חתנו הרב יצחק זילברשטיין שליט"א בספר עלינו לשבח, במדבר, עמוד תעז).

אולם דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שגם לחילונים בזמנינו יש דין תינוקות שנשבו, וכאשר אפשר לראות בספרו שו"ת יביע אומר חלק א' (חלק יורה דעה סימן יא אות יח, ד"ה ומ"ש) וחלק ח' (חלק יורה דעה סימן כא אות ט).

בברכה,

הלל מאירס