מותר לקחת ספרי לימוד מבית הכנסת?

  • י"א אייר התשע"ט

שאלה

בבית כנסת במקום עבודתי ישנם ספרי לימוד מעניינים. הם יושבים שם בלא שימוש. האם אפשר לקחת אותם לביתי כדי ללמוד תורה או שמא זה גזל? תודה

תשובה

שלום רב,

אתה צריך לבקש רשות ממי שאחראי על בית הכנסת. ללא אישורו אסור להוציא משם ספרים.

מקורות: כתב הרמ"א חושן משפט (סימן קסג סעיף ו) נמצא בתקנות קדומות שלא להוציא טלית או ספר מבית הכנסת בלי רשות בעלים. ומכל מקום ראה בערוך השלחן (שם סעיף יז) ובשו"ת בית יצחק חלק יורה דעה חלק ב' (סימן קט) שברשות האחראי על בית הכנסת מותר להוציא.

בברכה,

הלל מאירס