אורך חוטי הציצית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הכינו לי ציצית והפתילות ארוכות מידי, עד איזה אורך מותר לחתוך אותם ואיך??? והאם מותר גם עם אש?

תשובה

שלום

החוטים חייבים לבלוט מחוץ לקצה הבגד בערך 22 ס"מ, אם הם ארוכים יותר אפשר לקצוץ את העודף על השיעור הנ"ל, ויש המעדיפים לחתוך באש, בכדי שלא להניף כלי ברזל שהוא מקצר חיים על הציצית שהזהיר בהם זוכה אריכות ימים, ובדומה לאיסור להניף כלי ברזל על המזבח, [אולם אם עדיין לא לבש את הציצית לא מקפידים על זה].

כדאי להשאיר קצת יותר מהשיעור הנ"ל בכדי שיהיה מרווח באם יקצץ בעתיד קצת מהחוט, ישאר עדיין בהכשרו.

בהצלחה – מנשה ישראל