האם קיימתי מצוות פרו ורבו בשעה שיש לי רק בנות?

  • ח' אייר התשע"ט

שאלה

שלום כב' הרב,
אנו זוג חרדים בגילאי 40.
זכינו ל- 4 בנות מקסימות, וכעת אני בהריון עם בת נוספת.
מאוד רצינו בן, התפללנו על בן בכל מקום ואצל רבנים ועשינו נסיונות על מנת להגדיל את הסיכוי לבן. (כמו התנזרות שנה מאכילת דברי חלב).
יצוין כי זכיתי בהריון נוסף לאחר שנתיים שהתפללנו לכך, והתבשרנו ב"ה בבת.

1. האם קיימנו מצוות פרו ורבו?
2. אנו מעוניינים בילדים נוספים, האם להתפלל על בן או שמא להתפלל רק על עובר בריא ושלם ועל הריון?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. מצוות פרו ורבו היא רק כאשר יש לנו בן ובת, ולכן עדיין מוטל עליכם להשתדל לבן.

התוצאה לא בידינו, אבל ההשתדלות מחוייבת עדיין מן התורה כל זמן שהדבר אפשרי.

בוודאי יש להתפלל על בן כדי לקיים את מצוות פרו ורבו.

בברכה לבן זכר,